Μην ανησυχείς, η σοκολάτα μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Σου βρήκαμε δεκαπέντε ακόμα λόγους για να την τρως Μέσα σε 10 λεπτά

1. Μας φτιάχνει τη διάθεση και μας ενδυναμώνει

Η τρυπτοφάνη που περιέχεται στη σοκολάτα βοηθά στην παραγωγή της σεροτονίνης (aka ορμόνη της ευτυχίας).

2. Βελτιώνει την παροχή αίματος στον εγκέφαλο και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία

Ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή για να αποδόσεις περισσότερο σε μια δραστηριότητα που απαιτεί πνευματική διεργασία

3. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Οι αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες της σοκολάτας έχουν τη δύναμη να ρίχνουν την πίεση.

4. Προστατεύει τα δόντια

Το βούτυρο κακάο καλύπτει τα δόντια με ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο παρεμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.

Μέσα σε 30 λεπτά

5. Βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε θεοβρωμίνη, η οποία είναι πολύ πιο αποτελεσματική στη μάχη ενάντια στον βήχα, σε σχέση με την κωδεΐνη.




6. Προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο

Να ευχαριστείς τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή.

7. Ενισχύει τον οργανισμό σου

Σε εξοπλίζει με βιταμίνες PP, B1, B2 και Ε, αλλά και μικροστοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο, φώσφορο και σίδηρο).

Μετά από μερικές μέρες

8. Προλαμβάνει τον διαβήτη

Τα φλαβονοειδή αυξάνουν τα επίπεδα οξειδίων του αζώτου στο αίμα, τα οποία μειώνονται με τον διαβήτη.

9. Μειώνει τα επίπεδα άγχους

Το κακάο βοηθάει να μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

10. Μειώνει τις λιγούρες

Είναι το ιδανικό υποκατάστατο για τα ανθυγιεινά γλυκά.

Με συχνή κατανάλωση

11. Οφέλη για την καρδιά

Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.

12. Καθαρίζει τα αιμοφόρα αγγεία

Χάρη στα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά.

13. Αυξάνει τα επίπεδα ευφυΐας

Τα φλαβονοειδή και το μαγνήσιο δρουν θετικά στην μνήμη, γεγονός που κάνει την σοκολάτα ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθρώπους άνω των 70 ετών.

14. Μειώνει τη διαδικασία γήρανσης

Ακόμα κάτι για το οποίο πρέπει να ευχαριστείς τα αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

15. Μεγαλώνει πιο χαρούμενα παιδιά

Τα μωρά των οποίων οι μαμάδες καταναλώνουν περισσότερη πικρή σοκολάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πιο θαρραλέα και χαμογελούν πιο συχνά

Τι πρέπει να θυμάσαι

Να διαλέγεις σοκολάτα της οποίας η περιεκτικότητα σε κακάο είναι πάνω από 70%.

Να τρως 2 με 3 κομματάκια ημερησίως και όχι περισσότερο.


Categories:

Leave a Reply