Μετά από μία πολύχρονη σχέση ή έναν γάμο οι απλές μικρές καθημερινές συνήθειες που κρατούν αυτό το δεσμό υγιή αρχίζουν και αφθίνουν με το χρόνο.

Μία μικρή αλλαγή όμως και μία πολύ απλή λέξη μπορεί να την ανανεώσει και να την κάνει πιο ζωντανή.

Έρευνες λοιπόν που διενεργήθηκαν από ψυχολόγους και ειδικούς σχέσεων αποκάλυψαν πως αν ακολουθείς αυτές τις τρεις καθημερινές συνήθειες που ακολουθούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια θα κάνεις τη σχέση σου πολύ καλύτερη.

#1. φιλάνε τον σύντροφο τους στο «γεια» και το «αντίο»

Μπορεί να σου ακούγεται πως είναι μια ανούσια συνήθεια, ωστόσο σου εξασφαλίζει μία επαφή έστω και για μια στιγμή, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Πολλοί άνθρωποι σε δυσαρεστημένες σχέσεις λένε ότι δεν θυμούνται πότε ήταν η τελευταία φορά που φιλήθηκαν σε χαιρετισμό και αποχαιρετισμό. Όταν βρίσκεις χρόνο για οπτική επαφή με τον σύντροφο σου, δείχνει ότι δίνεις προταιρεότητα στη σχέση σου ακόμη και κατά τη διάρκεια του πιο πολυάσχολου πρωινού σου.


#2. Είναι γενναιόδωροι με τις φιλοφρονήσεις

Όλοι έχουμε ανάγκη τις φιλοφρονήσεις και τα κοπλιμέντα, πόσο μάλλον αν είναι από τον σύντροφο μας. Δε μπορείς πάντα να δίνεις ή να σου κάνουν ειλικρινείς φιλοφρονήσεις είτε είστε 5 χρόνια μαζί, είτε 50. Τα κοπλιμέντα αυτά μπορεί να είναι ακόμη και πιο τα απλά λόγια. Απλά κάντο!

#3. Διαφωνούν συχνά, αλλά μαλώνουν δίκαια

Αν οι σύντροφοι δεν διαφωνούν μεταξύ τους πότε πότε, τότε είτε δεν είναι ειλικρινείς μεταξύ τους ή δεν είναι άνθρωποι. Το να διαφωνείς δεν είναι απλά ένα πρόβλημα στο γάμο, είναι κάτι πολύ φυσιολογικό. Αυτό που μπορεί να κάνει κακό σε έναν γάμο ή σε μία σχέση είναι το πως λειτουργούν τα ζευγάρια μέσα από τις διαφωνίες τους. Ρίξε μια ματιά στις διαφωνίες σας και δες ποιες είναι οι κακές συνήθειες του καθενός όταν τσακώνεστε. Ο καθένας σας πρέπει να κάνει μια λίστα με τις κακές του συνήθειες, την οποία θα χρησιμοποιείτε στο μέλλον για να ελέγχετε καλύτερα τις διαφωνίες σας.


Categories:

Leave a Reply