Με γιόγκα και πιλάτες το πρωί, συναυλίες το απόγευμα, θεατροποιημένη ποιητική περιήγηση από τον Θοδωρή Γκόνη το βράδυ, με πολλά αθλητικά και εκπαιδευτικά δρώμενα για τα παιδιά, ο Δήμος Αθηναίων «ανοίγει» τον Εθνικό Κήπο στους πολίτες.
Επιδίωξη του δήμου Αθηναίων είναι να ενταχθεί στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ο πολιτισμός, η άθληση και η δημιουργική απασχόληση και μάθηση.
Από την ερχόμενη Πέμπτη, 1η Ιουνίου και για τριάντα ημέρες, το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας ζωντανεύει και γίνεται πάλι προσιτό στους πολίτες με ένα πρόγραμμα 150 διαφορετικών εκδηλώσεων, που σχεδίασε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ)του Δήμου Αθηναίων.

«Ζήσε τον Κήπο αλλιώς!» προτρέπει η εξόρμηση του Δήμου Αθηναίων σε πάρκα και χώρους πρασίνου της δικαιοδοσίας του. Ξεκινά από τον Εθνικό Κήπο και την επόμενη χρονιά οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν και σε άλλους χώρους, ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα με τους συνεργάτες του, που ξενάγησαν τους δημοσιογράφους στον ολόδροσο Εθνικό Κήπο.

Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μία συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών (22 – 26/6), να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6) και να ζήσουν το ρομαντισμό μέσα από το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8 -11/6).
Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία «θα γίνουν ένα» καθώς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν 150 εκδηλώσεις!
Ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ φροντίζουν να αποκτήσουν και πάλι ζωή οι «πράσινοι» χώροι της πόλης και εμείς, με τη σειρά μας, να ζήσουμε όλους τους κήπους και τα πάρκα… αλλιώς.
«Ανοίγουμε τον Εθνικό Κήπο στους πολίτες και τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας τα πάρκα και τους κήπους της πόλης σε σημείο συνάντησης, πολιτισμού και άθλησης για μικρούς και μεγάλους» είπε ο Γιώργος Καμίνης.
«Mε γνώμονα την αγάπη για τον Εθνικό Κήπο και το σεβασμό για την ιστορία του και τη σημασία του για την πόλη, οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνέργεια και συμβίωση του Κήπου με όλα αυτά που θα συμβούν» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του κήπου ΕΔΩ. 

Στις εκδηλώσεις συνέβαλε το δυναμικό του ΟΠΑΝΔΑ-γυμναστές, μουσικοπαιδαγωγοί, βιβλιοθηκονόμοι, μουσικά σύνολα. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με συνεργασίες του Φεστιβάλ Αθηνών, της WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων και άλλους φορείς.





Categories:

Leave a Reply