H “επιθετική” πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη να ηγηθεί κινήματος πολιτών για την Αθήνα, που ουσιαστικά θα λειτουργήσει ως όχημα για να διεκδικήσει τη δημαρχία της πρωτεύουσας, προκάλεσε θόρυβο στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Και της Νέας Δημοκρατίας.

Έμπειρος παίκτης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, και δήμαρχος Αμαρουσίου, έπιασε στον ύπνο άλλους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου της Αθήνας.

Με τον Γιώργο Καμίνη να πληρώνει το βαρύ τίμημα της ανεπάρκειας που έδειξε αυτά τα 7 χρόνια, και τον χώρο της Κεντροαριστεράς θα αδυνατεί να βρει κάποιο λαμπερό πρόσωπο για να τον διαδεχθεί, η Κεντροδεξιά εκκινεί από αφετηρία πλεονεκτήματος, για να ανακτήσει το 2019 τον έλεγχο του Δήμου Αθηναίων.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα ότι διατηρεί διαρκές αποτύπωμα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, μπορεί να ενώσει όλες τις φυλές της Κεντροδεξιάς, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου έχει πάτημα σε μια μεγάλη και ανεξάντλητη δεξαμενή εκλογικής βάσης και κοινωνικής επιρροής, ενώ διαμορφώνει ήδη τις συνθήκες για ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, με προσωπικότητες από το σύνολο του πολιτικού φάσματος.

Η κίνηση Πατούλη μετράει ήδη “θύματα” στον χώρο της Αθήνας, με πρώτον τον Χρήστο Τεντόμα, δημοτικό σύμβουλο που εξελέγη με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, στη συνέχεια ωστόσο… τα βρήκε με τον Γιώργο Καμίνη και είχε υπό τον έλεγχό του τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, μέχρι την αποπομπή του στις αρχές του έτους, στον απόηχο των κωμικοτραγικών γεγονότων με τη… ρόδα που δεν γύριζε στην πλατεία Συντάγματος. Ένα φιάσκο που χρεώθηκε στον Χρήστο Τεντόμα, και τον οδήγησε στην αποχώρησή του.

Από τότε, ο Χρήστος Τεντόμας κινείται δραστήρια στο παρασκήνιο, για να συγκροτήσει δημοτική παράταξη, η υποψηφιότητα Πατούλη ωστόσο του στερεί δυνάμεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, αρκετά στελέχη της Κεντροδεξιάς στον Δήμο Αθηναίων, που φλέρταραν με την ιδέα να βοηθήσουν τον Χρήστο Τεντόμα, παρά την ταύτισή του με τον ΠΑΣΟΚογενή Γιώργο Καμίνη, αναζητούν πλέον διαύλους επικοινωνίας με το περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη.

Μια εξέλιξη που αποστερεί από τον Χρήστο Τεντόμα συμμάχους, και “κουρεύει” τις όποιες πιθανότητές του να διεκδικήσει την αυτόνομη κάθοδό του στην Αθήνα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

ysterografa.gr


Categories:

Leave a Reply