Εκτός από ενοχλητικό, γιατί νοιώθετε σαν να έχει εισέλθει ξένο σώμα στο εσωτερικό του αυτιού σας, είναι και αρκετά δυσάρεστο ως γεγονός.
Για να απομακρύνετε το νερό που έχει μπει στο αυτί δοκιμάζετε διάφορες μεθόδους που δεν είναι ασφαλείς και υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί σημαντική βλάβη στο εσωτετικό του αυτιού.
Αρχικά, θα πρέπει να γυρίσετε το κεφάλι σας ελαφρά προς την πλευρά εκείνη που έχει «βουλώσει» το αυτί σας, ώστε το νερό να τρέξει προς το κάτω.Αν δεν συμβεί, βάλτε λίγο βαμβάκι στο αυτί σας χωρίς να το πιέσετε πολύ, ώστε να απορροφήσει το νερό.
Αν και πάλι δεν δείτε αποτέλεσμα, ρίξτε 10 σταγόνες καθαρό οινόπνευμα. Το οινόπνευμα αναμειγνύεται με το νερό, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το πιο σημαντικό όμως που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιείτε μπατονότες ή το δάχτυλό σας για να απελευθερώσετε το νερό. Ο κίνδυνος να προκληθεί σημαντικός τραυματισμός στο εσωτερικό του αυτιού είναι πολύ μεγάλος.
Τέλος, αν το νερό παραμένει στο αυτί λόγω ανατομικής ανωμαλίας, μπορεί να φουσκώσει η κυψελίδα και να προκληθεί φλεγμονή (εξωτερική ωτίτιδα) με πόνο, η οποία απαιτεί ιατρική αντιμετώπιση.


Categories:

Leave a Reply