Στα ίδια επίπεδα με πέρσι κινήθηκε η αγοραστική κίνηση την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ολοκληρώνονται σήμερα. Οι έμποροι στο κέντρο της Αθήνας με δηλώσεις τους στον «Αθήνα 9.84» εξέφρασαν την άποψη ότι το χρονικό διάστημα που γίνονται είναι ακατάλληλο λόγω πολλών οικονομικών υποχρεώσεων.

«Ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων ειδικά το Νοέμβριο μόλις ένα μήνα πριν την εορταστική περίοδο απορυθμίζει την αγορά» σημείωσε καταστηματάρχης στην Αγίου Μάρκου. «Την περίοδο αυτή μπαίνουν όλο και λιγότερα χρήματα στα ταμεία μας» είπε εργαζόμενη στην Ευαγγελιστρίας. Κάποιοι άλλοι χαρακτήρισαν μικρή ανάσα τις ημέρες αυτές.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες στην Ερμού υποστήριξαν πως δεν είδαν καμία διαφορά καθώς όλο το χρόνο έχουν προσφορές γι΄αυτό το λόγο ο κόσμος δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός. «Εκτός από την Κυριακή που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά δεν είδαμε να γίνεται κάτι αξιόλογο» σημείωσε εργαζόμενος στο Εμπορικό Τρίγωνο. Αυτό που ακούσαμε κατά κόρον στην πρωινή μας βόλτα στα μαγαζιά της πρωτεύουσας ήταν ότι η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν βοήθησε αρκετά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε αντίθεση με τα πολυκαταστήματα που είναι κατά γενική ομολογία οι κερδισμένοι αυτής της αναμέτρησης.

Δέσποινα Μπαρδάκου / athina984.gr


Categories:

Leave a Reply