Απομένει λίγος χρόνος πριν από την έναρξη των ΧΧΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Pyeongchang της Νοτίου Κορέας. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί αμφιβάλλουν ότι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες για διεξαγωγή αγώνων σε διεθνές επίπεδο.
Η Νότια Κορέα υπέβαλε αίτηση για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1999. Η Pyeongchang τα κατάφερε στην τέταρτη προσπάθεια: Είχαν προηγηθεί οι ήττες από το Τορίνο της Ιταλίας, το Βανκούβερ του Καναδά και το Σότσι της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, σχεδόν μετά από είκοσι έτη προετοιμασίας, η Σεούλ δεν βρήκε χρόνο να κατασκευάσει τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις. Ειδικότερα, οι αθλητές και οι προπονητές ανησυχούν για την έλλειψη αρένων πάγου. Στο πλαίσιο αυτό, οι αθλητές σκέιτ θα υποχρεωθούν να αγωνιστούν σε μια πίστα πάγου «Genpho», ενώ είναι γνωστό ότι για ο συναγωνισμός σε αυτό το επίπεδο απαιτεί διαφορετικά είδη πάγου: το πιο μαλακό για το καλλιτεχνικό πατινάζ και το πιο σκληρό για πατινάζ ταχύτητας.

Με τη σειρά τους οι αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δεν μπορούν να δώσουν μια σαφή απάντηση πώς θα λύσουν το πρόβλημα.

Οι σκιέρ έχουν επίσης το ίδιο άγχος με τους αθλητές του καλλιτεχνικού πατινάζ και τους σκέιτερ αώνων ταχύτητας. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι Gian-Franko Kasper αμφιβάλλει για το γεγονός ότι οι διοργανωτές θα έχουν χρόνο να προετοιμάσουν διαδρομές και ελικοδρόμια πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Προφανώς οι αρχές της Νότιας Κορέας έχουν συνειδητοποιήσει το πρόβλημα. Πιθανόν γι’ αυτό το λόγο η συντριπτική πλειοψηφία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων δεν έχει αποκαλυφθεί δημόσια.

Συγκεκριμένα, οι διοργανωτές των Αγώνων αρνήθηκαν την επίσκεψη δημοσιογράφων στα αθλητικά πάρκα «Alpensia» και «Kannyn» όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες χιονιού. Εκτός αυτού, το Υπουργείο Αθλητισμού της Νότιας Κορέας πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εκστρατείες μάρκετινγκ στην ιστορία του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος. Έτσι, λιγότερο από το ένα τρίτο του συνόλου των εισιτηρίων είχε πωληθεί δύο μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων. Πολλοί επιχειρηματίες που χρηματοδοτούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις φοβούνται ότι δε θα καλυφθούν τα έξοδά τους.

Την ίδια στιγμή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή εξακολουθεί να σιωπά σχετικά με την ετοιμότητα της Σεούλ για τη διεξαγωγή των αγώνων. Αν και σε αυτή τη συγκυρία οποιαδήποτε καθυστέρηση ισοδυναμεί με θάνατο επειδή η εικόνα του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος θα υποστεί τεράστιες ζημιές.

Έτσι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Νότια Κορέα, η οποία με σπρώξιμο ή δόλο κατάφερε να εξασφαλίσει τη διεξαγωγή τους, έχει καταστρέψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες πριν ακόμα αυτοί ξεκινήσουν.


infiltr8or


Categories:

Leave a Reply