Την δέσμευση του ότι θα περπατάει καθημερινά στις γειτονιές της Αθήνας υλοποιεί από την επόμενη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης. Το απόγευμα της Τρίτης  επισκέφθηκε την περιοχή του Άγιου Παύλου και είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με κατοίκους, καταστηματάρχες και εκπροσώπους τοπικών συλλόγων για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Το θέμα της ασφάλειας ήταν ένα από τα βασικά που αντιμετωπίζουν και για το λόγο αυτό ζήτησαν να υπάρξει παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία, όπως του είπαν, δεν εμφανίζεται στην συγκεκριμένη περιοχή κι ενίσχυση του φωτισμού. Επίσης, μεταξύ όλων των άλλων, του μίλησαν για την έλλειψη παιδικής χαράς αλλά και ενός γηπέδου 5Χ5 για τα μικρά και μεγαλύτερα παιδιά που μένουν στον ‘Άγιο Παύλο. Το προσφυγικό είναι επίσης ένα θέμα που αφορά τον Άγιο Παύλο όπως και πολλά ακόμα σημεία της πόλης


          Σήμερα Τετάρτη, ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε στην περιοχή του Θησείου και των Άνω Πετραλώνων. Επισκέφθηκε το Άλσος στα Άνω Πετράλωνα όπου οι κάτοικοι του ζήτησαν να αξιοποιηθούν τα εγκαταλελειμμένα κτίσματα ενώ τόνισαν πως υπάρχει ζήτημα ασφάλειας ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες. Έθεσαν τόσο εκεί όσο και στο Θησείο συνολικά το πρόβλημα των δημόσιων χώρων και του φωτισμού ενώ ανάφεραν πως το πράσινο της περιοχής δεν συντηρείται επαρκώς. Ζήτησαν επίσης να ανοίξει και πάλι ο χώρος της Κονίστρας για τους κατοίκους και να δοθεί τέλος στην περιπέτεια που διαρκεί επί δεκαετίες και κρατά κλειστό έναν από τους ωραιότερους πνεύμονες της Αθήνας. Στο Κήπου του Θησείου διαπίστωσε την εγκατάλειψη που υπάρχει ενώ οι κάτοικοι ζήτησαν να αποκασταθούν οι υποδομές που υπάρχουν για τη νεολαία αλλά βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη μίλησε με τους συντελεστές  του Μουσείου- Θεάτρου Σκιών «Χαρίδημος» ενώ πέρασε από πολλά καταστήματα κι άκουσε τα ζητήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες τους.

Ακούγοντας και καταγράφοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και στις δύο περιοχές, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων είχε την ευκαιρία με τη σειρά του να μιλήσει για τις προτεραιότητες του συνδυασμού «Αθήνα-Ψηλά» που αφορούν τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα επιστρέψει τους επόμενους μήνες με συγκεκριμένες προτάσεις για τα ζητήματα που του έθεσαν.


Categories:

Leave a Reply