Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές τον Μάη του 2019, μαζί με τις ευρωκλογές, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήας Κακλαμάνης, στην περίπτωση που έχουν προηγηθεί βουλευτικές εκλογές και έχει επικρατήσει η ΝΔ.

Ο κ. Κακλαμάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο «24,7», τόνισε ότι αν η ΝΔ βρίσκεται στη θέση της κυβέρνησης μετά από πρόωρες εκλογές, θα «καταργήσει το σύστημα της απλή αναλογικής» και συγχρόνως  θα δεν μεταφέρει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως επίσημα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Ταύτοχρονα, ο Ν. Κακλαμάνης, με την εμπειρία και του πρώην δημάρχου Αθήνας, έδωσε και τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με τις υποψηφιότητες της ΝΔ για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Συγκεκριμένα απατώντας στην ερώτηση αν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννης πληρεί τις προϋποθέσεις για τη θέση του δημάρχου Αθήνας, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε καταφατικά. Ερωτώμενος δε για μια πιθανή υποψηφιότητα της Όλγας Κεφαλογιάννη, ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «θα μπορούσε να είναι υποψήφια, εφόσον η ίδια το επιθυμεί».

Ωστόσο την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ, έθεσε τρεις προϋποθέσεις για μια υποψηφιότητα στο δήμο της Αθήνας, σημειώνοντας: Πρώτο ο δήμαρχος θα πρέπει να μένει στην πόλη που εκλέγεται (πάντως ούτε ο Κώστας Μπακογιάννης, ούτε η Όλγα Κεφαλογιάννη μένουν στα όρια του δήμου Αθηναίων). Δεύτερον να έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία (κάτι που αποκλείει την κ. Κεφαλογιάννη). Τρίτον να γνωρίζουν ότι ο δήμαρχος Αθήνας δεν έχει μόνο την μεγαλοπρέπεια του Μεγάρου της πλατείας Κοτζιάς αλλά και πολύ λάντζα.

 aftodioikisi.gr


Categories:

Leave a Reply